Dortmund zet Peter Bosz op straat
Sport

Dortmund zet Peter Bosz op straat.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Peter Bosz heeft zojuist bij Borussia Dortmund de zak gekregen. De Duitse club verwijt de oud-speler van Feyenoord en oud-trainer van Ajax dat er sinds 1 oktober geen wedstrijd meer gewonnen werd. Na het verlies gisteren tegen laagvlieger Werder Bremen (1-2) was ontslag onvermijdelijk.

Bosz maakte in het voorjaar nog indruk op Dortmund vanwege de manier waarop zijn toenmalige club Ajax Schalke 04 uit de Europa League had geknikkerd en contracteerde hem nadat Bosz 'een verschil van inzicht' had met de Amsterdammers. Na 163 dagen houdt het avontuur echter al op.

De start in de Bundesliga was na de met penalty's verloren Duitse supercup-finale nog indrukwekkend te noemen met 19 punten uit 7 duels en een doelsaldo van 21-2. Met ingang van de herfst vonden de Duitsers echter een antwoord op het ultra-aanvallende spel van Dortmund waarna geen wedstrijd meer gewonnen werd, met als dieptepunt de bizarre 4-4 tegen aartsrivaal Schalke 04.

Ook in de Champions League werd Dortmund met slechts 2 behaalde puntjes kansloos uitgeschakeld. De wedstrijd van gisteren tegen Werder Bremen was daarom de druppel:

Extra pijnlijk detail: na het ontslag van Ronald Koeman (Everton) en Frank de Boer (Crystal Palace) is er geen enkele Nederlander meer trainer in een van de grote competities van Europa.

Alle artikelen geladen. Overzicht →