Douchesponzen broeinest van bacteriën
Tech

Douchesponzen broeinest van bacteriën.

Waarschijnlijk heeft ook u er eentje aan uw douchekop hangen: een funky scrubspons. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de sponzen vaak volzitten met bacteriën en dat kan dan weer leiden tot een catastrofe voor uw babyhuidje.

Uit een studie die gepubliceerd is in het vakblad Journal of Clinical Microbiology blijkt dat de sponzen bacteriën bevatten die kunnen leiden tot ontsteking van haarzakjes. Ook kunt u bacteriële infecties oplopen wanneer u over al bestaande wondjes heenscrubt, zo weet The Huffington Post.

De Amerikaanse dermatoloog Matthew Knight zegt: "Een warme en vochtige omgeving zoals een badkamer is een perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels, die zich in de handschoen gaan vestigen."

Met de hand aanbrengen

Afgeraden wordt daarom om een loofah van natuurlijk materiaal maximaal drie weken te gebruiken. Plastic exemplaren hebben een houdbaarheid van ongeveer twee maanden. Mocht u verslingerd zijn aan scrubben, dan kunt u ook gewoon een bodyscrub gebruiken die met de hand aangebracht kan worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →