Douze Points!

Douze Points! 

21 mei 2021 - 11:11

Laten we eerlijk zijn: als het Eurovisie Songfestival in je home town is, moet je erbij zijn. Vroeger werd ik nog uitgenodigd voor feesten en partijen maar als columnist voor POWNED tel je blijkbaar niet mee in de vaart der volkeren, vinden MainStream power personen. Gelukkig ken ik mensen in high places – we noemen geen namen maar ik kon mee als +1. En dat op mijn verjaardag: corona met een gouden glitterrandje.

En zo zat ik na het vieren van mijn verjaardag met zeker meer dan twee personen binnenshuis op zeker minder dan anderhalf meter afstand en met zeker wel zoenen met elkaar, in de metro richting de mooiste concertzaal van Nederland: Ahoy Rotterdam. Met een testbewijs op zak want tja, wil je naar een event moet je je tegenwoordig laten testen. Maar verder zijn we geen fascistische staat aan het worden hoor, helemaal niet. Tussen neus en lippen door vroeg ik wanneer mijn gastvrouw zich had laten testen. Niet, was het antwoord. Dat ging ze zo op Ahoy doen.

In slow motion viel mijn avond in duigen. Om de een of andere reden vindt het tofste evenement van de wereld in Ahoy plaats, maar is het niet mogelijk om je daar te laten testen op Corona. Hugo en zijn minions hebben bepaald dat ‘testen voor toegang’ alleen op locaties kan die onmogelijk zonder auto te bereiken te zijn. De XL testlocaties zoals op Ahoy Rotterdam en Metrostation Kralingen, tellen niet. Je moet naar Excelsior in Rotterdam. Maximaal 24 uur van tevoren moet je je op afspraak laten testen. Wat ik keurig gedaan had: afspraak gemaakt, een half uur in een idiote rij gestaan zonder mondkapje om vervolgens een of andere staaf in m’n neus gedrukt te krijgen die mij moest vertellen dat ik niet dood zou gaan en dat ik ook anderen niet dood zou maken. Stik d’r in Hugo de Jonge, die 5.1 miljard is weggegooid geld en je weet het. Maar voelt vast lekker hé, het gewoon kunnen doen? Mijn belastingcenten om een normaal leven te lijden omdat ons is wijsgemaakt dat een doorsnee virus te gevaarlijk is om naar een feestje te gaan. Maar hey, Eurovisie Songfestival here I come.

Het feestje leek vooralsnog niet door te gaan omdat degene die mij uitnodigde (Rotterdams gemeenteraadslid, we noemen geen namen) niet getest was. Lang verhaal kort: ze kon ook niet meer getest worden. Nog korter: restaurants en terrassen zijn dicht dus mijn verjaardagsavond eindigde in Albert Heijn, op zoek naar een stoommaaltijd. Ware het niet dat al mijn vrienden plus het gemeenteraadslid dat zich niet had laten testen mij stalkte: GA DAN!! GA NAAR AHOY, GA NAAR HET ESF. De directeur van Ahoy dreigde: als je niet komt, zijn twee kaarten verloren gegaan. De huisgenoot sprak om half negen de magic words: “IK BRENG JE!!!”

En zo ging ik de eerste avond van mijn 51ste levensjaar in: in Ahoy, naast kunstenaar Tymon de Laat en zijn vrouw, met achter ons de citydressers Brianne, Siobhan en Amber (arttenders op insta) – allemaal de helft van mijn leeftijd maar helemaal happy om aanwezig te zijn. We dronken champagne en wijn, we genoten van het ESF en dansten tot diep in de nacht op de afterparty. We maakten deel uit van de happy few die een feestje konden bijwonen na meer dan een jaar van pandemiepaniek – en wat een feestje. Nooit meer wil ik horen dat het ESF een travestiebedoening is. Wat een professionaliteit, wat een show, wat een avond. Ik ben blij dat ik gegaan ben, ik ben dankbaar dat ik erbij mocht zijn en ik heb genoten van een avond met mensen die nog weten hoe het is om te feesten. Er is hoop op leven na de pandemie-idiotie. Gewoon dansen – dansen dansen dansen en zelfs de polonaise lopen. Mijn home town rocks en haar inwoners rocken het Eurovisie Songfestival. Ahoy Rotterdam, 51 worden: Douze Points.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.