Upd: Vier doden in Frankrijk, gijzelnemer incluis 

23 maart 2018 - 16:58

Franse politiebronnen melden dat er in een buurtsupermarkt in het Zuid-Franse Trèbes acht mensen gegijzeld zijn door een gewapende man, die beweert uit naam van Islamitische Staat te handelen.

De media spreken van tientallen gewonden, dit is overigens nog niet bevestigd. Wel zou de slager van de supermarkt om het leven gekomen zijn, zo vertelt de burgemeester.

De gijzelnemer bezet het gebouw al sinds 11.00 uur vanmorgen en zou naast vuurwapens ook over granaten bezitten. Omtrent 300 agenten hebben het gebouw omsingeld.

Agenten beschoten

Vanmorgen vond er nog een incident plaats in Frankrijk. Vier agenten in burger, die aan het hardlopen waren, kregen in Carcassonne te maken met een man die op hen in probeerde te rijden. Vervolgens schoot hij met een pistool op hen. De ongewapende politieagenten doken naar de grond, één agent werd geraakt in zijn schouder. Of de aanval en de gijzeling verband met elkaar houden is nog onbekend.

Update 14.00 uur: Een anonieme politiebron heeft volgens Het Nieuwsblad verteld dat de dader de vrijlating van terrorist Salah Abdeslam eist.

Update 14. 28 uur: In Carcassonne heeft de politie een levensloos lichaam aangetroffen. Of deze persoon door de gijzelnemer om het leven is gebracht, is nog niet bevestigd. Het vermoeden daarover rijst wel, aangezien de politie heeft verklaard dat de gijzelnemer voorafgaand aan hezijn supermarktbezoek iemand door zijn hoofd heeft geschoten.

Update 14.56 uur: De anti-terreurbrigade heeft de verdachte inmiddels doodschoten. Bij het hele drama zouden twee doden zijn gevallen.

Update 16.58 uur: Het aantal doden is opgelopen naar vier, waaronder de gijzelnemer zelf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie