Drama in Frankrijk: Verwarde tiener (16) steekt lerares Spaans dood

Drama in Frankrijk: Verwarde tiener (16) steekt lerares Spaans dood 

22 februari 2023 - 13:42

Niet alleen in Nederland vinden tieners het leuk om messen op zak te hebben en te gebruiken, ook in het gemoedelijke Frankrijk doen jongeren dat en dat leidde vanochtend tot een groot drama: een 16-jarige jongen stak - vermoedelijk in verwarde toestand - op middelbare privéschool Saint-Thomas d’Aquin in Saint-Jean-de-Luz, in Frans-Baskenland, zijn lerares Spaans dood.

De puber zou een mes uit zijn boekentas hebben gehaald, de klas van de vrouw binnengestormd zijn, en de lerares in het hart gestoken hebben. Gelukkig is hij opgepakt. Maar waarom zou je zoiets doen? In een eerste verklaring zou de jongen gezegd hebben dat hij afgelopen nacht stemmen hoorde die hem opdroegen om zijn lerares te vermoorden (de jongen kampte al langer met een depressie), een tikkeltje verward ben je wel dan.

Overigens vindt er in Frankrijk vaker geweld tegen leraren plaats. Zo werd Samuel Paty in 2020 op straat onthoofd omdat hij het als docent Geschiedenis en Maatschappijleer had gewaagd om spotprenten van de profeet Mohammed te tonen in een les. En stak vorig jaar een 15-jarige middelbare scholier (ook mogelijk verward) een leraar (63) in de keel in een middelbare school in Caen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml