DramAmsterdam: man kerft personen met glas in gezicht
Binnenland

DramAmsterdam: man kerft personen met glas in gezicht.

Hadden wij u al verteld hoe mooi Amsterdam is? Geloof het wel, hè? Net als in het Limburgse Valkenburg staat een avondje stappen daar garant voor vertier. Tenminste, wanneer u niet homoseksueel bent of een meisje dat volgens sommigen een iets te kort rokje draagt.

Het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 brengt nu beelden naar buiten van een man, die in de nacht van 20 op 21 oktober vorig jaar na een woordenwisseling met twee personen met een glas op het duo begint in te hakken. De slachtoffers hebben blijvende littekens in hun gezicht opgelopen.

Na de terreurdaad, want zo kun je deze aanslagpoging gewoon noemen, hijst de verdachte zich weer op zijn dooie akkertje op een caféstoel. Zijn slachtoffers liggen op dat moment voor hem te kronkelen in het bloed. Langsrennend horecapersoneel bekommert zich vervolgens om het tweetal.

Wanneer de twee mannen uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd, weet de verdachte bewonderenswaardig genoeg de uitgaansgelegenheid onopgemerkt te verlaten.

Natuurlijk zult u zeggen: dit zijn maar incidenten, over het algemeen gaat het er allemaal hartstikke leuk aan toe. True that, maar dat is ook zoals het hoort te gaan. Ofwel: voorjekijkendoorlopen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →