Upd: Kankerkliniek reageert op dood patiënt
Buitenland

Upd: Kankerkliniek reageert op dood patiënt.

Al drie kankerpatiënten kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven in de afgelopen week na hun bezoek aan de kankerkliniek Klaus Ross Center in het Duitse Bracht. 

Twee patiënten kwamen uit Nederland, de derde kwam uit België. Justitie bij onze oosterburen is een groot onderzoek gestart na de dood van de 43-jarige Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg. Zij was vijf dagen in behandeling bij de kankerkliniek en overleed zaterdag in een ziekenhuis in Mönchengladbach. Die week was de vrouw al om 'onverklaarbare redenen' onwel geworden, weet BN DeStem

De Duitse autoriteiten willen enkel de dood van Van der Kolk bevestigen. De arts in kwestie zou Klaus Ross zijn. De geneesheer was een technicus die ziekenhuisapparatuur verpatste en liet zich later omscholen tot natuurarts. Zijn kliniek is wegens 'omstandigheden' al een paar dagen gesloten. Tot 2014 zou de alternatieve kankergenezer ook in Venlo hebben gewerkt, meldt 1Limburg.

Update 11:33 uur: reactie Klaus Ross

In een reactie laat de kliniek weten de dood van een van hun patiënten te betreuren. "De afgelopen dagen hebben de media veel aandacht besteed aan een mogelijke betrokkenheid van onze kliniek bij dit tragische overlijden. De politie onderzoekt de zaak nu en wij verlenen volledige medewerking aan het justitiele onderzoek", schrijven ze op hun website. 

"Onze focus is en blijft onze patienten goede en degelijke alternatieven te bieden op basis van wetenschappelijke research.  Daarbij adviseren wij onze patienten altijd om bij hun reguliere artsen onder controle te blijven aangezien onze behandelingen complementair zijn", valt er te lezen.

In de media verschijnen volgens hen "ongegronde verdachtmakingen", "als zouden wij verantwoordelijk zijn voor de dood van onze patiente." De kliniek verdedigt zich door te zeggen dat de alternatieve geneeswijze een extra middel is om ziektes als kanker te bestrijden. "Wij maken gebruik van natuurlijke middelen, waarbij wij zoals gezegd altijd adviseren ook onder behandeling van de eigen artsen te blijven."

Alle artikelen geladen. Overzicht →