Driessen (CDA) start meldpunt, want naar eigen zeggen geen hoerenloper

Driessen (CDA) start meldpunt, want naar eigen zeggen geen hoerenloper 

24 mei 2022 - 12:58

CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft een meldpunt opgericht tegen Joep Dohmen. Deze NRC-journalist had het samen met een collega gewaagd om in het boek De Vriendenreünie te schrijven dat "een gedeputeerde" met zijn dienstauto naar een bordeel is gereden.

Volgens Driessen kan alleen maar hij ermee bedoeld worden en dus startte hij een meldpunt. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) spreekt er schande van: "In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie. Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt."

Oftewel, keiharde maatregelen zijn gewenst. Een partijwoordvoerder van het CDA laat weten dat die er ook komen het geen goed idee te vinden van Driessen. "Het CDA staat pal voor de persvrijheid. Daar past een meldpunt tegen een journalist niet bij", laat partijvoorzitter Hans Huibers weten. Hij heeft dat ook persoonlijk aan Driessen laten weten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml