Drone André Rieu in beslag genomen
Entertainment

Drone André Rieu in beslag genomen.

De hightech-drone van vioolmeneer Rieu is door de politie in beslag genomen omdat hij geen toestemming had gevraagd om het onbemande vliegtuigje te gebruiken tijdens zijn concert op het Vrijthof. 

Afgelopen weekend liet Rieu tijdens een van zijn uitverkochte concerten een drone met hightechapparatuur boven het 12.000-koppige publiek rondcirkelen om beelden te maken. Naast dat de orkestleider hier geen toestemming voor had gevraagd, vond de politie het ook "onverantwoord om zo'n toestel in de binnenstad boven een mensenmenigte te laten cirkelen". Dit meldt De Limburger

Volgens Pierre Rieu, zoon en vice-president van het productiebedrijf van de orkestman, zegt dat de drone direct na afloop van het concert door de politie is meegenomen. "Om heel eerlijk te zijn: we hebben het risico bewust genomen. Gegokt en verloren dus, meer kan ik er niet van maken", vertelt hij. Ook meent hij dat ze goed op de veiligheid hebben gelet. "We hebben doelbewust niet boven het publiek gevlogen, maar hoofdzakelijk achter het podium en rond het Vrijthof."

Alle artikelen geladen. Overzicht →