Dronken docent kan koffers pakken
Binnenland

Dronken docent kan koffers pakken.

Een docent van de Tilburgse mbo-opleiding De Rooi Pannen is ontslagen omdat hij te diep in het glaasje zou hebben gekeken tijdens studiereis van de afdeling Vormgeving naar Rome. 

Samen met een andere docent werd hij eerst geschorst, waarvan later duidelijk werd dat die andere docent niks verkeerd had gedaan. Eén daarvan is dus ontslagen, de ander mag na de schorsing weer voor de klas staan volgens Omroep Brabant

Volgens bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx ging het niet "om zomaar een glaasje bier op het terras", maar zou de ontslagen docent echt te ver zijn gegaan. "Wij hebben normen en waarden hoog in het vaandel staan, de gedragsregels zijn redelijk streng. Onze docenten dienen te zorgen voor een veilige omgeving en vervullen een voorbeeldrol. Dat is hier niet gebeurd."

Het bestuur kwam achter het alcoholincident nadat docenten en leerlingen hierover hadden geklaagd. "De heisa eromheen is veel te overdreven", stelt een student. "Dit is gebaseerd op verhalen waarvan de helft maar waar is". Volgens sommige studenten zou de docent namelijk maar een paar drankjes hebben genuttigd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →