Droogterecord gaat er vanaf morgen aan, heerlijk!

Droogterecord gaat er vanaf morgen aan, heerlijk! 

14 juni 2023 - 10:32

De oplettende terrasganger is het vast al opgevallen: het is droog buiten. En dat is ook al een tijdje zo. Al liefst 33 dagen achter elkaar is er geen spatje regen gevallen. En aangezien het vandaag en morgen ook niet gaat regenen, betekent het dat morgen het 'droogterecord' eraan zal gaan.

"Dat we 33 dagen op rij geen regen hebben gehad in grote delen van ons land is echt zeer uitzonderlijk. Dit is pas één keer eerder voorgekomen. Van 4 april tot en met 6 mei 2007 viel er namelijk ook geen druppel in De Bilt. Dit record hebben we nu geëvenaard, maar zal met zekerheid komende dagen worden aangescherpt tot een dik absoluut record", meldt Weeronline.

Betekent dit dat we nu allemaal massaal in de klimaatkramp moeten schieten? Nee natuurlijk niet! We hebben namelijk hiervoor ook een uitzonderlijk natte lente gehad. En dus is het best wel eens lekker om een keertje niet op de fiets natgeregend te worden. Lekker elke dag barbecuen en (t*ringdure) pilsjes drinken op het terras! Wie wil dat nou niet?

Ja, de zomer is nog maar net begonnen en volgens Weeronline hebben we een groot probleem als we net zo’n hete en droge zomer krijgen als vorig jaar. Dat is ook zo. Daarom, voor alle Extinction Rebellion-leden en A12-bezetters: volgende week lijkt er een kleine weeromslag aan te komen. De wind draait mogelijk meer richting het westen waardoor vochtige lucht ons land kan bereiken. 

Dus niet zo zuur allemaal, geniet er nog maar even van zolang het kan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml