Drugskweker vrijuit, want politie 'handelde onrechtmatig'
Binnenland

Drugskweker vrijuit, want politie 'handelde onrechtmatig'.

Zo werkt dus het Nederlandse rechtssysteem: bij een inval vanwege een vermeende drugskwekerij heeft de politie 168 potten met plantjes en 236 gram droge wiet gevonden, maar de kweker gaat vrijuit. Volgens de rechter had de politie namelijk niet zomaar binnen mogen vallen.

Het verhaal gaat als volgt: op donderdag 5 januari ligt er in heel Almelo sneeuw, behalve op het dak van een huis aan het adres Wheer 93. De politie is ook niet gek en constateert dat het best wel eens zou kunnen zijn dat er een drugskwekerij in het huis zit. Maar ja, de politie is overheid (en daar duurt alles een eeuwigheid, want ambtenaren) en dus duurt het twee maanden voordat de politie ook daadwerkelijk binnenvalt. 

En dat had de politie nou niet moeten doen. De rechter vindt namelijk dat de informatie die de politie had, inmiddels verouderd is doordat ze zo lang gewacht hebben. En dus was de inval onrechtmatig. "Het woonrecht is een belangrijk recht. Dat mag niet geschonden worden zonder bijzondere gronden", aldus de rechter.

Uiteraard geldt deze redenering beslist niet voor belastingaanslagen of snelheidsboetes die soms maanden te laat bij u op de mat vallen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →