Bizarre dubbele seksmoord uit 1990 opgelost
Buitenland

Bizarre dubbele seksmoord uit 1990 opgelost.

De politie van Florida heeft door een toevallige DNA-match een geruchtmakende 26-jaar oude cold case weten op te lossen. Een man doodde en verkrachtte een 11-jarig meisje en haar babysitter in Cape Coral, in het zuidwesten van de Amerikaanse staat. De autoriteiten meldden woensdag dat nu ene Joseph Zieler voor de misdrijven is aangeklaagd.

Zieler (54) moest onlangs in Lee County Jail een monster van z'n DNA afstaan in verband met een zaak die niet gerelateerd was aan de moorden op Lisa Story (32) en haar oppaskind Robin Cornell. Toen Zielers DNA in de database werd ingevoerd, bleek zijn betrokkenheid. 

Jan Cornell, de moeder van het meisje, sliep op 10 mei 1990 bij haar vriend. Toen ze 's ochtends thuiskwam ontdekte ze dat de achterdeur open was en dat er foto's van Robin en haar andere dochter, die elders woonde, op een vreemde manier waren opgesteld. "Ik werd ziek", zei de vrouw in een interview, "en ik wist dat er iets heel erg mis was." Ze rende naar boven terwijl ze haar dochters naam schreeuwde. Volgens HuffPo had Zieler de slachtoffers gedood door verstikking met een kussen en daarna misbruikt. De moordenaar las een pornoboekje alvorens hij overging tot de morbide seksaanval. 

"Het past goed in een bepaald afwijkend profiel", zegt een forensisch psycholoog over de gruwelijke zaak. "In het brein van sommige moordenaars is de moord pas voorbij als zij zeggen dat die voorbij is."

Alle artikelen geladen. Overzicht →