Dubbelvier roeivrouwen pakken zilver
Sport

Dubbelvier roeivrouwen pakken zilver.

De Nederlandse vrouwen dubbelvier heeft vandaag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro zilver veroverd. Het verrassende kwartet van Oranje lag vrijwel de hele race op de derde plaats, maar kon dankzij een felle eindsprint toch nog als tweede eindigen in een tijd van 6.50,33. Duitsland pakte goud (6.49,39) en het brons ging naar Polen (6.50,86).

Het viertal van Oranje bestaat uit Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers. De ploeg van de coaches Nienke van Zijp en Josy Verdonkschot eindigde zaterdag in zijn serie nog op de derde plaats en zegevierde maandag in de herkansing.

Voor Achterberg (31) en Bouw (31) is het de tweede olympische medaille. Ze behaalden gezamenlijk brons bij Londen 2012 in de vrouwen acht. Bij dat toernooi in de Engelse hoofdstad eindigde Janssen (27) op de achtste plaats in de dubbeltwee. Beukers (25) had nog geen olympische ervaring.

De vrouwen dubbelvier reisde met de nodige verwachtingen naar Rio. Het Nederlandse kwartet pakte vorig jaar bij de WK brons en belandde eerder dit seizoen bij de drie wereldbekers evenzoveel keer op het podium (zilver en twee keer brons).

Alle artikelen geladen. Overzicht →