Duh: gokautomaten gemanipuleerd
Tech

Duh: gokautomaten gemanipuleerd.

Ja wat dacht u dan? Dat gokautomaten en kansspelen fair play-principes er op nahouden? Kansloos knaken in een fruitautomaat mikken is al kansloos. Maar als die dingen ook nog gemanipuleerd worden, zijn het gewoon broekzakken van de exploitant waar je linea recta je geld in kiepert.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een casinobedrijf met vestigingen in Heeze en Castricum van fraude met de kansspelbelasting. Op vier plekken zijn daarom vandaag invallen verricht, zei een woordvoerster.

De automaten zitten vol met gemanipuleerde software waardoor prijzengeld niet aan de spelers werd uitgekeerd maar aan de verdachten. Het nadeel voor de belastingdienst is geschat op 650.000 euro.

De verdachten zijn een 53-jarige man uit Heeze en zijn 32-jarige dochter uit Rijen. De vrouw is dinsdag aangehouden, de man niet. De administratie, fruitautomaten en roulettetafels zijn in beslag genomen.

Lezersvraag: welke kans acht u groter, de kans dat u een eerlijke gokmachine treft, of de kans dat FIOD en politie een valsspelende exploitant in de lurf grijpen? 

Alle artikelen geladen. Overzicht →