Duits OM : Twaalf jaar voor Limburgse horror-spookrijder 

17 oktober 2017 - 11:13

Kijk, Nederlands Openbaar Ministerie. In Duitsland heeft men geen medelijden met je wanneer je een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakt. Daar leidt een excuusje niet tot brekende rechtbankhartjes.

Een 48-jarige Limburger uit Schimmert moet als het aan het Duitse OM ligt, twaalf jaar de gevangenis in wegens de snelwegmoord op een echtpaar.

De man besloot begin op 20 januari van dit jaar zijn bolide de verkeerde weghelft op te sturen en veroorzaakte een ongeluk waarbij twee doden vielen en drie personen zwaargewond raakten.

Was wel een bewussie overigens. In de auto van de spookrijder trof de Polizei namelijk een afscheidsbrief aan. Dat iemand zichzelf van het leven wil beroven is op zich al erg genoeg. Wanneer je daar vervolgens onschuldige mensen bij wilt betrekken, ben je niets minder dan een terrorist.

De man staat daarom terecht voor moord, maar is wel verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Tijdens de rechtszaak beweerde de Limburger zich niets meer te kunnen herinneren van het ongeluk. Waarom hij dat nu eigenlijk veroorzaakt had? Tsja, geen idee. Wel heeft hij zijn excuses aangeboden, wellicht in de veronderstelling dat hij met een vergevingsgezinde Nederlandse rechtbank te maken had.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie