Duitse asielzoekers hebben tactisch plan: 'ik ben terrorist' 

16 april 2018 - 14:00

Net doen alsof je terrorist bent zodat je het land niet wordt uitgeknikkerd is in Duitsland mateloos populair geworden. Steeds meer 'zielige hulpbehoevenden' melden zichzelf met een terreurverhaal bij de politie.

Er gebeuren namelijk twee dingen wanneer asielzoekers zich bij de politie melden met de boodschap dat ze eigenlijk terrorist zijn. Er wordt een onderzoek gestart en tijdens dat onderzoek worden ze vastgezet. Tegelijkertijd wordt het land van herkomst geïnformeerd dat deze mensen mogelijk terreurdaden hebben gepleegd.

En daar zit de 'genialiteit' van dit plan in: want wanneer blijkt dat de asielzoekers onschuldig zijn, dan kunnen ze naar de Duitse immigratiedienst stappen met het argument dat ze in eigen land als terrorist bekend staan en mogelijk daar de doodstraf krijgen of gemarteld worden. Duitsland stuurt mensen in dat geval automatisch niet terug.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen bij de parketten in het Zuid-Duitse Karlsruhe en Stuttgart 159 van deze 'zelf-aangiftes' binnen. In heel 2017 waren dat er 300. In ongeveer de helft van de gevallen betrof het iemand die zelf aangifte had gedaan. Tot grote frustratie van de Duitse justitie, meldt de NOS.

Uitgeprocedeerde sielzoekers in Duitsland slaan de plank overigens wel heel erg mis. Zit er geen internet op die in het thuisland gekochte iPhone X? In Nederland is al die poespas en trucendozen openen helemaal niet nodig, daar hebben we ene Jozias van Aartsen. 

Jozias is de moeilijkste niet, die begrijpt u wel. Geen huis beschikbaar? Dan confisqeer je er toch gewoon eentje? Bewoners verjagen mag ook, want barmhartigheid tonen boven alles.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.