Duitse doelman 43 keer gepasseerd
Sport

Duitse doelman 43 keer gepasseerd.

De 23 aanwezige supporters van de Duitse amateurclub SV Vonderort hebben het afgelopen zondag flink te verduren gehad. In het uitduel met PSV Oberhausen moest keeper Marco Kwiotek maar liefst 43 keer vissen.

Een voetballer van het sterrenteam heeft wel een verklaring en zegt: "We hadden zo weinig mensen dat we ons team hebben aangevuld met oude jongens. Later kwamen er ook nog twee of drie hele jonge spelers bij. Een aantal spelers ging gewoon naar huis tijdens de wedstrijd. Bij de rust hadden we slechts acht spelers over." Oberhausen was echter zo loyaal om ook met acht spelers aan de tweede helft te beginnen. Een inhaalslag van Vonderort kwam er echter niet.

Matchfixing

De uitslag van 43-0 kreeg enorm veel publiciteit. Vanwege het vermoeden dat er matchfixing in het spel is, moest de doelman vandaag met de politie mee naar het bureau om te verklaren waarom hij om de twee minuten een goal doorliet. Na de ondervraging mocht de gedesillusioneerde goalie weer naar huis, zo weet de NOS.

De voorzitter van SV Vonderort is ondanks de nederlaag echter strijdbaar en zegt: "We gaan iedereen laten zien dat we helemaal niet zo slecht zijn."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →