Duitse experts pleiten voor 'migrantenquota'
Buitenland

Duitse experts pleiten voor 'migrantenquota'.

Een Duitse gouvernementele organisatie pleit voor een 'migrantenquota' in het bedrijfsleven. Doel van de maatregel moet zijn dat steeds meer leidinggevende posities worden weggeven aan migranten in het land.

De organisatie, The Federal Anti-Discrimination Agency, wil dat de Wet gelijke behandeling (Equal Treatment Act) hervormd wordt voor in het bijzonder werknemers met een immigrantenachtergrond, schrijft de Duitse krant Die Welt vandaag.  

Het migrantenquotum is vergelijkbaar met het bestaande vrouwenquotum, waarbij de overheid een minimumaantal van door vrouwen beklede topfuncties oplegt voor bedrijven of in de politiek. Een andere optie om migranten meer te betrekken in de top van het bedrijfsleven, is om 'diversiteitsdoelen' op te stellen. De anti-discriminatieorganisatie wil dat wetgeving betreft het beschermen van werknemers met een buitenlandse achtergrond verscherpt wordt.

"Slechts zes procent van de migranten die gediscrimineerd wordt, maakt hier een melding van. Daarom is een verscherping van de huidige wetgeving van belang om migranten zo beter te beschermen", aldus de organisatie. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →