Update: drie aanhoudingen na klopjacht in Duitsland
Buitenland

Update: drie aanhoudingen na klopjacht in Duitsland.

De Duitse politie heeft vandaag een flat in de Oost-Duitse stad Chemnitz ontruimd vanwege een bedreigende situatie. Volgens verschillende media werd mogelijk zelfs een bomaanslag verijdeld.

Agenten bestormden een van de woningen. Volgens nog onbevestigde berichten zou in de woning een grote hoeveelheid springstof zijn gevonden, aldus de regionale omroep Sachsen

De verdachte kon nog niet worden aangehouden. De bevolking werd opgeroepen het gebied te mijden en geen foto's of video's te plaatsen op social media.

De NOS meldt dat er inmiddels een klopjacht gaande is op de 22-jarige Syriër Jaber Albakr, die ervan verdacht wordt dat hij een bomaanslag wil plegen.

Update 17.39 uur: drie arrestaties

Het ANP meldt dat door de Duitse politie drie verdachte personen in Chemnitz zijn aangehouden. Zij zouden in contact staan met de 22-jarige Syriër die door de politie wordt gezocht op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Twee personen werden bij het centraal station van de Oost-Duitse stad aangehouden. Een derde bevond zich in de stad.

Alle artikelen geladen. Overzicht →