Duitse IS-terrorist gepakt door Syrische vluchtelingen
Buitenland

Duitse IS-terrorist gepakt door Syrische vluchtelingen.

IS-terrorist Dschaber Al-Bakr, tot voor kort de meest gezochte man van Duitsland, is niet gepakt door de politie, maar door twee Syrische vluchtelingen. De vluchtelingen zijn nu de helden van Leipzig.

Gisteren werd bekend dat Al-Bakr was opgepakt, maar het was nog onduidelijk hoe. De 22-jarige IS-terrorist werd al langer in de gaten gehouden door de politie. Hij was bezig met het in elkaar knutselen van een bomgordel die hij waarschijnlijk op de luchthaven van Berlijn tot ontploffing wilde brengen. Afgelopen zaterdag bestormde de politie zijn appartement in Chemnitz, maar toen bleek hij al verdwenen, schrijft Bild Zeitung.

Al-Bakr werd vervolgens op straat gesignaleerd, maar na enkele waarschuwingsschoten wist hij te ontsnappen. Niet veel later blijkt Al-Bakr in Leipzig. Daar zoekt hij op een online forum voor vluchtelingen naar onderkomen. Twee Syrische vrienden bieden hem dat aan, maar die komen er na enkele uren via een oproep van de politie op Facebook achter met wie ze te maken hebben. Ze overvallen hem en binden hem vast met een verlengsnoer totdat de politie de IS-terrorist komt ophalen.

'Duitsland, bedankt'

Al-Bakr bood de vrienden 1.000 euro om hem vrij te laten, maar ze weigerden omdat ze "Duitsland wilden bedanken".

In Duitsland wordt nu gesproken over een zogeheten "Flüchtlings-Einsatz-Kommando" die nuttiger zou zijn dan 100 politieagenten. De twee Syrische vrienden willen niet in de openbaarheid treden omdat ze bang zijn nu zelf het slachtoffer te worden van terroristen. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →