Duitse islamagent krijgt boete, wil geen vrouwenhand schudden
Buitenland

Duitse islamagent krijgt boete, wil geen vrouwenhand schudden.

In mei vorig jaar werd een Duitse politieagent in de plaats Montabaur gepromoveerd. Helemaal mooi voor de diversiteit binnen het korps, iedereen vrolijk. MAAR, een vrouwelijke collega gooide roet in het eten door haar hand naar hem uit te steken.

Meneer de agent hangt namelijk een bepaald geloof aan en een hand krijgen van een vrouw? Hmm, kan leiden tot onkuise gedachtes. Mag niet van islam. De man weigerde dan ook de uitgestoken hand aan te raken.

In plaats daarvan boog hij nederig voorover, waarbij hij zijn hand tegen zijn borstkas aangedrukt hield. Het ministerie van Justitie beschouwt de handweigeraar als een disrespectvolle man en heeft hem een boete opgelegd van 1.000 euro. Daarnaast heeft hij een verklaring moeten ondertekenen waarin kort samengevat staat: nog een keer hand weigeren = exit.

Zowel voor- en tegenstanders hebben een mening over het voorval. In ons hebben we ook iemand rondlopen die een fervent handenweigeraar is. Het is niemand minder dan Mohammed Enait, bekend van meerdere hilarische tv-optredens.

Alle artikelen geladen. Overzicht →