Duitse minister wil gezichtsherkenning op stations
Buitenland

Duitse minister wil gezichtsherkenning op stations.

Thomas de Maiziere, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, wil gezichtsherkenning invoeren op treinstations en vliegvelden om terreurverdachten te kunnen identificeren.

Tegenover Bild am Sonntag rept de minister over internetsoftware die in staat is om personen op foto's te herkennen als beroemdheden of politici. Naar aanleiding van onder meer de recente terreuraanslagen in Duitsland, wil De Maiziere die technologie nu vertalen naar het herkennen van terreurverdachten. Een vergelijkbaar systeem wordt al getest bij (verdachte) achtergelaten bagage, waar de camera na een aantal minuten melding van maakt.

Verder spreekt de minister over het belang van extra veiligheidsmaatregelen bij grote evenementen, zoals een verbod op rugzakken. "We moeten aan de toename van veiligheidsmaatregelen wennen, zoals langere rijen, strengere controles of persoonlijke toegangskaartjes", aldus De Maiziere. Volgens hem zijn dergelijke maatregelen weliswaar vervelend, maar "geen beperking van persoonlijke vrijheid".

Alle artikelen geladen. Overzicht →