Duitse politie pakt nog een Terrormensch op
Buitenland

Duitse politie pakt nog een Terrormensch op.

Duitse politiecommando's zijn in het Saksische plaatsje Chemnitz een tweede woning binnengevallen. Daarbij hebben ze een man opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de voorbereiding van een bomaanslag.

Een woordvoerder van de politie in Saksen gaf aan dat bij de inval niemand gewond is geraakt en dat er geen schoten zijn gelost.

De Duitse politie had eerder vandaag nog twee van de drie personen vrijgelaten die gisteren in Chemnitz waren gearresteerd. De man die nog vastzit, een Syriër, blijft verdacht van medeplichtigheid. Het onderzoek voor de verlenging van zijn voorlopige hechtenis is gaande.

De 22-jarige hoofdverdachte, eveneens geboren in Syrië, is nog altijd spoorloos. In zijn woning werden gisteren, na een tip van de nationale inlichtingendienst, explosieven gevonden die vermoedelijk bestemd waren voor een terroristische gewelddaad.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie van de deelstaat Saksen bevestigde dat de gezochte Syriër, omschreven als staatsgevaarlijk, gisteren net wist te ontsnappen aan de politie-eenheid die werd ingezet. Vlak voor de inval zagen agenten een schim bewegen in het huis. In de overtuiging dat het om de vermoedelijke terrorist ging, werd een waarschuwingsschot gelost. De aanname dat hij zich binnen had verstopt, bleek echter niet te kloppen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →