Duitse populisten worden nog rechtser
Buitenland

Duitse populisten worden nog rechtser.

Een nederlaag voor partijleidster Frauke Petry van het rechts-populistische Alternative für Deutschland. Zij wilde haar partij er gisteren op het partijcongres van overtuigen een 'realitistische koers' te gaan voeren maar slaagde er niet eens in dat voorstel in stemming te brengen.

Volgens de partijleidster wordt het beeld van de AfD nu vooral bepaald door een "luidruchtige minderheid", terwijl zij liever ziet dat haar partij aanvaardbaar genoeg is om coalitiepartner te kunnen zijn voor andere partijen, weet BBC News.

Een motie waarin de partij "racistische, antisemitische en nationalistische ideologieën" afwijst werd ook niet besproken.

AfD boekte bij regionale verkiezingen in Duitsland vorig jaar goede resultaten maar de afgelopen maanden neemt de steun voor de partij terug, mede omdat de radicale en gematigde vleugel steeds openlijker met elkaar overhoop liggen. Petry verklaarde dat de partij op het congres een "fout" heeft gemaakt en zal niet als lijsttrekker deelnemen aan de komende verkiezingen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →