Duitse rechter: 'Relatie meisje (16) met oom (48) is oké'
Raar

Duitse rechter: 'Relatie meisje (16) met oom (48) is oké'.

De seksuele verhouding tussen een 48-jarige Duitser en zijn nichtje van 16 mag voortduren, vindt een Duitse rechtbank. Het meisje, ene Josephine afkomstig uit de plaats Schildow, vrijt al sinds haar veertiende levensjaar met de man.

"Het verbieden van liefde bedreigt het welzijn van het kind", aldus de rechter. Deze vond het ook belangrijk dat "de geheimzinnigheid omtrent de relatie zou verdwijnen".

Vorig jaar nam het incestueuze duo de kuierlatten naar Zuid-Frankrijk, waar de politie een klopjacht begon. De geliefden sloegen op de vlucht nadat de ouders van het meisje de politie hadden ingelicht, bericht The Daily Mail. Na haar terugkeer naar der Heimat zonden de vader en moeder hun dochter voor enkele weken naar een psychiatrische kliniek in de hoop dat haar gevoelens daar zouden veranderen.

Dankzij een jurist kon de tiener ontkomen uit de kliniek, waarna ze "het recht op een relatie van haar keuze" claimde. En daarmee is de rechtbank van deelstaat Brandenburg het dus eens. De verhouding werd omschreven als "stabiel" en "niet-verboden", doch mogelijk wel "sociaal onwenselijk". Het meisje zou "bovengemiddeld intelligent" zijn en "voorlijk".

Alle artikelen geladen. Overzicht →