Duitse regering: Verbod op boerka en nikab
Buitenland

Duitse regering: Verbod op boerka en nikab.

De Duitse regering wil harder op gaan treden tegen islamitische terreur. Zo willen zij de dubbele nationaliteit af gaan schaffen en moet er een verbod komen op zowel de boerka als de nikab.

Het boerkaverbod werd onlangs aangedragen door het vooraanstaande rechtse CDU-lid Frank Henkel. Hij noemt zichzelf een 'boerkafoob' en vindt dat een dergelijk verbod een uitstekend signaal afgeeft aan de rest van de wereld. Ook zijn er andere plannen, waarvan een deel morgen door Thomas de Maizière (CDU), de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, zal worden gepresenteerd.

In de plannen is onder andere opgenomen dat vluchtelingen sneller kunnen worden uitgezet. 'Een bedreiging voor de publieke veiligheid' moet straks al reden zijn tot uitzetting. Op treinstations en vliegvelden moeten er meer politieagenten en camera's komen. Dokters mogen hun beroepsgeheim verbreken als zij op de hoogte zijn van criminele plannen van hun patiënten, zo weet het AD.

Haatpredikers

De CDU- en CSU-(deelstaat)ministers willen dat zogenaamde haatpredikers worden gedeporteerd. Ook het financieren van moskeeën door extremistische organisaties moet aan banden worden gelegd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →