Duitse spoorwegen wil Anne Frank-trein, stichting laaiend
Buitenland

Duitse spoorwegen wil Anne Frank-trein, stichting laaiend.

Sommige combinaties zijn gewoon not done. Zo maak je Anne Fleur Dekker geen spreekbuis van Pegida, laat je Geert Wilders geen vrijwilligerswerk doen in een AZC en is het nooit slim om Fajah Laurens over iets anders dan de liefde bedrijven te laten uitwijden.

De Deutsche Bahn, da's hetzelfde als de NS maar dan Duits, is zoekende naar geschikte namen voor nieuwe treinen. De bedoeling is dat de namen van 25 Duitse persoonlijkheden de treinen moeten sieren.

Eén van de treinen zou, jawel, de Anne Frank-trein moeten gaan heten. Kunt u niet geloven na wat er iets langer dan zeventig jaar geleden in de wereld is voorgevallen, maar het initiatief is toch echt ingediend.

Bizar natuurlijk en vooral zeer onsmakelijk. Die mening is de Anne Frank Stichting ook toegedaan. "De naamgeving roept controverse op en die begrijpen wij. De combinatie van Anne Frank en een trein roept associaties op met de Jodenvervolging en deportaties tijdens de Tweede Wereldoorlog", aldus de Stichting in een reactie.

De Duitse spoorwegen is zich inmiddels bewust van de consternatie die er is ontstaan en hoopt later vandaag met een reactie te komen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →