Duitse veiligheidsdienst: Pegida = extremistisch

Duitse veiligheidsdienst: Pegida = extremistisch 

07 mei 2021 - 14:17

De veiligheidsdienst van de Oost-Duitse deelstaat Saksen weet het zeker: anti-islambeweging Pegida - waar wij in ons landje ook een afdeling van hebben maar daar is opgericht - is "bewezen extremistisch". 

Volgens de inlichtingendienst is inmiddels voldoende aangetoond dat de Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland zich in de loop der jaren tot een ongrondwettelijke beweging hebben ontwikkeld. Aangezien Pegida bekende rechtsextremisten regelmatig een openbaar platform biedt voor standpunten en ideologieën die indruisen tegen de grondwet, werkt de beweging als een "scharnier" tussen extremisten en niet-extremisten.

Daar weten ze bij onze oosterburen alles vanaf, zullen we maar zeggen. Rechts-extremistische ideeën dringen zo steeds dieper door tot in het hart van de samenleving. Dat vormt op den duur "een ernstige bedreiging voor onze vrije en democratische sociale orde", waarschuwt de dienst.

Gevolg van dit alles is dat alle personen en activiteiten van Pegida in Saksen vanaf nu onder het vergrootglas liggen, behalve degenen die slechts deelnemen aan vreedzame betogingen. Eerder was Pegida in onder meer de deelstaat Beieren als extremistisch geclassificeerd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.