Duitse verpleger doodde zeker honderd patiënten
Buitenland

Duitse verpleger doodde zeker honderd patiënten.

 De Duitse verpleger Niels Högel heeft vandaag in de rechtbank bevestigd dat hij zeker 100 patiënten van het leven heeft beroofd. Hij deed dat door hen het middel Gilurytmal toe te dienen dat zorgt voor zware hartritmestoornissen en plotselinge bloeddrukdalingen.

Maar waarom in hemelsnaam? Daar heeft Högel wel een verklaring voor. Naar eigen zeggen waren dat mooie momenten om zijn reanimatieskills aan collegae en leidinggevenden te tonen. Ook verveelde hij zich stierlijk. Dat mensen door zijn handelen overleden was blijkbaar een bijkomstigheid die hij op de koop toe nam.

De horrorverpleger die tussen 1999 en 2006 in twee ziekenhuizen actief was, zit overigens al tien jaar in de cel wegens een levenslange veroordeling voor zes moorden. Nu wordt hij door de aanklager nog eens beschuldigd van 100 moorden.

Het klinkt duizelingwekkend, maar de leider van het onderzoeksteam dat de lichamen onderzicht spreekt van 'een topje van de ijsberg'. Volgens hem is in veel gevallen het gebruik van Gilurytmal niet meer aan te tonen. Ook zijn tientallen 'verdachte' lichamen inmiddels gecremeerd, waardoor ook niet geverifieerd kan worden of het middel toegediend is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →