'Duitse volkslied moet genderneutraal worden' 

05 maart 2018 - 11:20

Bij sommige berichten moeten we soms moeite doen om niet van onze stoel af te vallen van het lachen. Maar dat zijn wij, sommige mensen vinden dergelijke items wel heel belangrijk en dus is het dan de bedoeling dat we er een serieuze blik op werpen.

Zo is er in Duitsland ene Kristin Rose-Möhring, die een baantje heeft bemachtigd bij het ministerie van Familiezaken. Tijdens het neuspeuteren kwam Rose-Möhring op een fantastisch idee, namelijk de aanpak van het Duitse volkslied.

Want heeft u enig idee hoe genderneutrale Duitsers zich voelen wanneer het volkslied ergens ten gehore wordt gebracht terwijl zij er maar ongemakkelijk bijstaan? De pijnscheuten die door het lichaam schieten want zij, zij voelen zich niet vertegenwoordigd door de huidige tekst.

Rose-Möhring wil dat het Lied der Deutschen binnenkort  zonder 'Vaterland' en zonder 'brüderlich' klinkt. Vaterland zou Heimatland moeten worden en in plaats van 'brüderlich mit Herz und hand' zou 'couragiert mit Herz und Hand' treffender zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie