Duitsland dreigt Turkije met inreisverbod
Buitenland

Duitsland dreigt Turkije met inreisverbod.

In navolging van Nederland pikt ook Duitsland de beledigingen van de Turkse president Erdogan niet langer. De Duitse regering heeft gedreigd een inreisverbod voor Ottomaanse politici uit te vaardigen, wanneer Erdogan doorgaat met het beschimpen van onze oosterburen.

Turkse politici willen, voor het referendum op 16 april in Turkije, ook in Duitsland graag zieltjes winnen onder de 1,4 miljoen Turken die in het land wonen. Daar hebben de Duitsers eigenlijk geen trek in, maar voor een inreisverbod werd tot op heden nog niet gekozen wegens de vrijheid van meningsuiting.

De rechterhand van bondskanselier Merkel, Peter Altmaier, noemt een inreisverbod "een laatste middel". Maar hij voegt eraan toe: "We behouden ons het recht voor die maatregel te nemen".

Erdogan beschuldigde bondskanselier Merkel eergisteren van het steunen van terroristen, zo weet de NOS. Met die terroristen bedoelt de opperturk Koerden, die in het troebele blikveld van Erdogan ofwel terroristen zijn, of met terorrisme sympathiseren. Eerder had de Turkse president Duitsland (net als ons land) al beticht van nazi-praktijken en fascistisch beleid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →