Duitsland en Polen scoren niet, Oekraïne al klaar
Sport

Duitsland en Polen scoren niet, Oekraïne al klaar.

Duitsland en Polen zijn vanavond in Parijs in hun tweede groepsduel niet tot scoren gekomen: 0-0. Het duel tussen de buurlanden in het Stade de France stond onder leiding van de vrijwel foutloos fluitende Björn Kuipers, die zes gele kaarten uitdeelde. Ajacied Arek Milik verzuimde tot twee keer toe de Polen aan een voorsprong te helpen. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest voor de ploeg, die bepaald niet met aanvallende intenties naar Parijs was gekomen.

Duitsland en Polen, die beide hun eerste groepswedstrijd hadden gewonnen, leiden in groep C met vier punten. Voor Noord-Ierland hoeft het EK na de groepsfase nog niet afgelopen te zijn. De debutant op een Europese eindronde verraste Oekraïne met een overwinning op vechtlust (2-0).

Gareth McAuley tekende in de 49e minuut voor de eerste treffer ooit van zijn land op een EK. Diep in blessuretijd zorgde Niall McGinn voor 2-0. Noord-Ierland heeft nu drie punten in groep C. Oekraïne blijft puntloos. In theorie is het mogelijk dat het huidige aantal punten van Noord-Ierland volstaat voor een plaats in de achtste finales. Vier van de zes nummers drie bekeren namelijk ook verder. (ANP)

Alle artikelen geladen. Overzicht →