Duitsland: Ervaringsdeskundige op gebied asielzoekers en geweld
Buitenland

Duitsland: Ervaringsdeskundige op gebied asielzoekers en geweld.

Hoe is dit nu mogelijk? De man die gisteren op station Amsterdam Centraal met zijn mes twee mensen ernstig verwondde, blijkt een getraumatiseerde asielzoeker uit Afghanistan (19) die in Duitsland woont.

Volgens de politie is uit verklaringen gebleken dat de hulpeloze man, Jawed S., een terreurmotief had. Een TER-REUR-MO-TIEF. In notabene Amsterdam, waar potdomme louter extreem-lieve mensen wonen.

Afijn, in Nederland kijken we verbaasd op van incidenten, laten we het maar gewoon zo noemen want zo blijft het volk tenminste rustig en krijgen we geen Chemnitz-taferelen, waar lieve en schattige non-EU leute bij betrokken zijn. In Duitsland is dat wel anders, aldus De Telegraaf.

De Duitse autoriteiten hebben gewoon omdat het kan enkele duizenden gevallen van doodslag onder de loep genomen. Zij bevestigen dat lieve mensen uit een ander werelddeel die ter land, ter zee en/of in de lucht de oversteek naar Europa maken de misdaad-statistieken toch heel toevallig eigenlijk wel domineren.

Wij zeggen: toeval. Dat is voor iedereen het beste. Zo blijft de boel de boel en kan iedereen van het weekend genieten. Dat is ook belangrijk. Daarnaast zpassen polarisatie, verdeeldheid zaaien en ook racisme en discriminatie gelukkig niet in ons straatje.

Cijfers liegen niet

De cijfers van de Duitse autoriteiten? Ohja, bijna vergeten. Moesten nog even controleren of er geen woordjes/zinnetjes in de tekst staan die alsnog anders kunnen worden opgevat door andersdenkenden.

Nou goed, die woorden/zinnen staan er niet in. Het totale aantal Duitse inwoners ligt op zo'n 82 miljoen. Daarvan is 1,5 miljoen asielzoeker. Er zijn een hoop getalletjes en grafiekjes en die kunnen we niet allemaal in dit artikel kwijt.

Maar de cijfers van de Duitse deelstaat Nedersaksen krijgt u wél. Asielzoekers waren hier betrokken bij één op de acht geweldsmisdrijven. Concreet is dat bij 2.091 van de 15.716 misdrijven. Nogmaals: puur toeval.

Fijn weekend!

Alle artikelen geladen. Overzicht →