Duitsland raakt uitgeprocedeerdiërs maar niet kwijt
Buitenland

Duitsland raakt uitgeprocedeerdiërs maar niet kwijt.

Het wil maar niet vlotten bij onze oosterburen. Naast het feit dat door bijzonder slechte identiteitscontrole vrijwel elke asielzoeker daar een verblijfsvergunning krijgen, lukt het de Duitsers maar niet om die paar die wel zijn uitgeprocedeerd het land uit te krijgen.

Volgens Die Welt werden in het eerste kwartaal van dit jaar 5.548 asielzoekers weggestuurd. In 4.752 andere gevallen kon de uitzetting niet worden uitgevoerd. Dat kwam vooral doordat de persoon in kwestie onvindbaar was. 

Piloten hebben geen trek in asielzoekers aan boord

Van de niet uitgevoerde uitzettingen, komen 75 stuks door het feit dat piloten botweg weigeren uitgeprocedeerde asielzoekers mee te nemen. U weet tenslotte maar nooit waar ze in hun wanhoopspoging om toch te blijven allemaal toe bereid zijn om te doen. De Polizei vindt dit overigens onzin, want migranten worden tijdens hun vlucht begeleid. 

Daar trappen de piloten dus mooi niet in. Die 75 weigeringen in het eerste kwartaal past in een trend: in heel 2017 gebeurde dat 314 maal terwijl in 2016 139 personen niet aan boord werden genomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →