Duitsland voorkomt nipt muziekfestival-aanslag
Buitenland

Duitsland voorkomt nipt muziekfestival-aanslag.

Zo hee, puik speurwerk van de Duitse autoriteiten. Daadkrachtig optreden in combinatie met een jaar intensief onderzoek hebben de terreurgekkies van Islamitische Staat er in 2016 van kunnen weerhouden  een bloedbad aan te richten op een muziekfestival.

Het inmiddels door het Openbaar Ministie bevestigde aanvalsplan zou hebben bestaan uit drie teams naar Duitsland reizende jihadisten. De terreur-equipes moesten zowel voor de voorbereiden als de uiteindelijke uitvoer zorgen.

Spil in het hele verhaal is een Duits echtpaar, van wie de vrouwelijke kant onder het slag bekeerling valt. De vrouw wilde zich blijkbaar graag bewijzen aan haar nieuwe religie, toog naar het Syrische Raqqa om gegangbanged te worden IS-soldaatje te spelen en begon vanuit daar een soort datingbureau om lieve onschuldige Duitse meisjes met Westenhaters in het huwelijksbootje te laten stappen. Mooi bedachte dekmantel om keeldoorsnijders efficiënt aan een verblijfsvergunning te helpen. Pech voor haar: één van de benaderde vrouwen bleek een veiligheidsagente.

De bekeerling en haar man zitten overigens al een jaar in een Koerdische gevangenis in het noorden van Syrië.

Alle artikelen geladen. Overzicht →