NL'se sportclubs riskeren boete door strenge EU-privacywet 

03 april 2018 - 10:54

Duizenden amateursportclubs in Nederland zijn niet klaar voor de nieuwe strenge Europese privacywet, aan ons opgelegd vanuit Brussel. Deze wet eist dat iedereen, groot en klein, zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens en de hele bureaucratie eromheen op orde heeft. Elke vrijwilliger dient met de stroming mee te zwemmen, anders volgt een boete.

Het gaat allemaal om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet maakt de regels voor het opslaan en verwerken van data veel strenger. Bijvoorbeeld als het gaat om adres- en persoonsgegevens van leden. De nieuwe wet geldt voor alle bedrijven, overheden, organisaties en verenigingen, schrijft het AD.

Oftewel, voor de grootste multinationals tot het plaatselijke café elftal in het dorp. Iedere leek kan bedenken dat in het ene geval het misschien wat belangrijker is als de privacy op orde is dan in het andere. Desondanks zal er binnen de wet geen verschil zijn.

Niet alles goed op papier? Dan volgt boete

Bestuurders van kleine amateurverenigingen - die gewoon een baan hebben en in hun vrije uurtjes zo'n club runnen - hebben dan ook nog zeven weken om het hele boekwerk aan privacymaatregelen door te voeren, anders riskeren ze een boete.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie