Duizenden Turken bejubelen Erdogan
Buitenland

Duizenden Turken bejubelen Erdogan.

Zo'n 40.000 mensen, overwegend van Turkse komaf, hebben vandaag in het Duitse Keulen meegedaan aan een massale steunbetuiging aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Aanleiding voor de grote demonstratie was de mislukte staatsgreep van 15 juli in Turkije.

Veel deelnemers droegen rode T-shirts met opdrukken van de Turkse vlag of zwaaiden met vaandels van hun thuisland. Een spandoek droeg de tekst 'Erdogan is een held'. De bijeenkomst begon met een minuut stilte voor de mensen die omkwamen bij de mislukte coup.

Tijdens de betoging werd een verklaring van Erdogan voorgelezen. De Turkse leider bedankte de demonstranten en zei dat de betoging liet zien dat de band tussen Turkije en de in Duitsland wonende Turken nog altijd zeer warm is. Erdogan had zijn boodschap live via een videoscherm willen uitspreken, maar het Duitse constitutionele hof stak daar zaterdag een stokje voor.

Volgens Keulse politie verliep de betoging rustig. Vier groeperingen hielden een tegendemonstratie, maar die werden op afstand gehouden. Er waren 2.700 politiemensen op de been.

Alle artikelen geladen. Overzicht →