Dumoulin stapt af in Chaam
Sport

Dumoulin stapt af in Chaam.

Tom Dumoulin is vandaag na een uur koers afgestapt in het criterium de Acht van Chaam. De Limburger kreeg op de vele klinkertjes van het parcours last van zijn gekwetste pols.

"Achteraf was het toch nog te vroeg", zei hij over zijn deelname aan het criterium. "Het gaat niet zo snel als gehoopt. Ik verga niet van de pijn, maar twijfel is genoeg. Geen risico nu."

Dumoulin ging voortvarend van start in Chaam. Maar na een paar rondjes kreeg hij steeds meer last van zijn pols. Hij besloot een speciaal aangemeten spalk af te doen. "Omdat ik dacht dat ik die klappen wel kon opvangen", legde hij uit. "Maar op een gegeven moment begon ik toch te twijfelen of ik daar wel goed aan deed. Dan moet je stoppen. Ik ben daar toch wel een beetje teleurgesteld over."

Dumoulin brak een spaakbeen vijf dagen geleden bij een valpartij in de negentiende etappe van de Tour. Hij liet zich maandag in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem een kunststof spalk aanmeten, waarmee hij ondanks zijn blessure kan fietsen.

De kanshebber voor een gouden medaille op de olympische tijdrit erkende al voor de start in Chaam dat hij risico's nam door deel te nemen. "De arts was ook niet zo blij. Maar het is alles of niks. Ik kan nu niet rustig twee uurtjes gaan rondpeddelen in Maastricht. En met zestig per uur achter de scooter door het heuvelland rijden is ook niet echt veilig".

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten