Dus toch... Peter R. de Vries overleden na schietpartij

Dus toch... Peter R. de Vries overleden na schietpartij 

15 juli 2021 - 14:09

Wat triest dit... Peter R. de Vries heeft de recente laffe aanslag op hem niet overleefd, meldt RTL Boulevard. "Op verzoek van de familie, partner en dierbaren van Peter R. de Vries, delen wij met jullie het onbeschrijfelijk verdrietige nieuws dat Peter vandaag op donderdag 15 juli is overleden aan de gevolgen van de schietpartij van dinsdag 6 juli jl. Peter is 64 jaar geworden."

De familie van Peter R. de Vries vraagt verder om rust (wat heel begrijpelijk is) maar schrijft wel het volgende: "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar".

Neergeschoten op straat in Amsterdam

Dinsdagavond 6 juli werd De Vries neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, in het centrum van Amsterdam. Hij liep na de uitzending van RTL Boulevard naar zijn auto en werd daar onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De politie arresteerde in de loop van de avond drie verdachten. Twee van hen werden aangehouden op de A4 bij Leidschendam. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. Die laatste is vermoedelijk de schutter geweest. De derde bleek er niks mee te maken te hebben en kon de dag erna weer naar huis.

Er werd al snel gewezen op het feit dat de opdracht uit de hoge hoed van Taghi zou komen. Zijn advocaat Inez Weski beklaagde zich erover dat 'wij, de media' al te gemakkelijk in zijn richting wezen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml