Dutroux heeft weer eisen: fiets, kapper en tandarts
Buitenland

Dutroux heeft weer eisen: fiets, kapper en tandarts.

Het leven in de Belgische gevangenis is voor kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux geen pretje. Het regime is volgens zijn advocaat 'onmenselijk' en daarom stapt hij nu naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. 

"Hij wordt behandeld als een wild beest", aldus zijn advocaat Bruno Dayez - die eerder al beloofde Dutroux uiterlijk in 2021 vrij te krijgen - in Franstalige Belgische media. Het feit dat Dutroux zich 'beestachtig' heeft gedragen zal misschien een van de redenen daarvoor zijn.

Wat de beste meneer dan moet hebben om het leven achter de tralies wat dragelijker te maken? Een tandarts, een kapper die zijn haar een beetje in model brengt en een fiets voor wat lichaamsbeweging.

Het is zeker niet de eerste keer dat Dutroux met een eisenpakket komt. Zo wenste hij vorig jaar al een kappersbezoekje en dat zijn gevangenisbaantje als vuilnisman wat beter beloond zou worden. In plaats van één euro per uur wilde hij liever het dubbele zien.

Tot slot voelde Dutroux zich toen al erg eenzaam, daar hij slechts één uur in de week een mede-gedetineerde mag zien en spreken. Zijn advocaat hekelt het feit dat met het verzoek om hem uit totale isolement te halen tot nu toe niks is gedaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →