Dutroux wil vrijkomen met nieuwe advocaat 

20 juli 2017 - 12:28

De Belgische kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux is het leven achter de tralies kotsbeu. Om die reden heeft hij een nieuwe advocaat, luisterend naar de naam Bruno Dayez, in de arm genomen. 

De advocaat moet er dan ook voor gaan zorgen dat Dutroux vrijkomt. Streefdatum is 2021, want dan viert de Belg zijn 25-jarige gevangenisjubileum. Dutroux is sowieso al een tijdje erg ongelukkig over zijn huidige kwaliteit van leven. daarom legde hij al eens een serie eisen op tafel, onder andere een verdubbeling van zijn papierprik-salaris, regelmatige kappersbezoekjes en wat meer omgang met celmaatjes.

Dutroux zit sinds 2004 een 'levenslange' gevangenisstraf uit voor moord, verkrachting en ontvoering. Maar die straf is slechts relatief, mensen en dat denkt advocaat Dayez ook. De raadsman kan het zich dus ook "niet voorstellen dat ze van plan zijn hem tot zijn dood in de gevangenis te laten creperen"

Overigens lijkt het de advocaat niet verstandig Dutroux 'vrij op straat' gaat te laten rondlopen, aangezien er vast wel burgers zijn die hem een lesje willen leren (zeiden ze bij Volkert van der Graaf ook). Een celibaat leven in een klooster behoort tot de mogelijkheden. Al dacht Dutroux daar zelf er een paar jaar geleden nog anders over.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie