Boze buurman krijgt dwangsom van 300K
Binnenland

Boze buurman krijgt dwangsom van 300K.

Het vernielen van auto's, inbreken in de woning en met poep besmeuren van de tuinmeubels van zijn buren levert een boze buurman uit Leersum een dwangsom van 300.000 euro op. 

Het echtpaar Griffioen kon met camerabeelden bewijzen dat de 80-jarige boze buurman, ook wel 'het monster van Leersum' genoemd, minstens drie keer op hun terrein is geweest. De advocaat van het stel heeft volgens De Volkskrant beslag laten leggen op de woning om de dwangsom te kunnen innen.

De buurman, Rudolf R., vechte deze beslaglegging aan omdat hij naar eigen zeggen wel eens is geslagen door meneer Griffioen. Zijn advocaat vindt de dwangsom buiten proportie: "Dat mijn cliënt de auto heeft vernield, is niet bewezen. Hij is uitgelokt door de buren. Bovendien is zijn gezondheid slecht."

In 2009 kreeg R. al een dwangsom van 10.000 euro als hij nogmaals op het terrein van het echtpaar zou komen, maar dat bleek niet te helpen. Daarom besloot de rechter in 2010 deze dwangsom te verhogen naar 300.000 euro. 

"De man kiest er zelf voor om het terrein van de buren op te komen, en hij weet wat daarvan de gevolgen zijn", is de reactie van Bernard Tomlow, de advocaat van het echtpaar Griffioen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →