Derde rechtszaak voor Ebru Umar
Binnenland

Derde rechtszaak voor Ebru Umar.

Drie keer is scheepsrecht: er is een derde rechtszaak tegen Metro-columniste Ebru Umar aangespannen wegens het beledigen van de Turkse president Erdogan. Dit werd vandaag bekend.

Ebru Umar kreeg dit vandaag te horen via haar advocaat, maar weet nog niet zeker waarom ze voor de derde keer aangeklaagd wordt. "Het gaat waarschijnlijk om mijn tweet met '#fuckererdogan' op 23 april. Erdogan heeft alle rechtszaken over belediging tegen hem laten vallen, maar die van mij gaan blijkbaar wel door", zei Umar tegen NU.nl. Op 23 april schreef ze op Twitter: "En als het volkslied klinkt stopt het verkeer en salueert iedereen. Zouden wij ook ns moeten leren... #fuckererdogan."

Vakantieverlenging in Turkije

Umar was op 23 april in Turkije. Op dezelfde avond werd ze gearresteerd door de Turkse politie. De volgende dag werd ze vrijgelaten, maar kreeg wel gedwongen landarrest en moest in Turkije blijven totdat dit op 10 mei verviel.

Twee andere rechtszaken

De ene rechtszaak is aankomende dinsdag in Turkije, over de 'belediging van Erdogan en de grondlegger van het huidige Turkije Mustafa Kemal Atatürk' die Umar gedaan zou hebben tijdens een Skype-interview met de Telegraaf: "Er zijn twee dicators geweest in Turkije, alleen is de ene nog megalomaner dan de andere." 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →