EC lanceert keigoed *kuch* anti-terroristenplan
Buitenland

EC lanceert keigoed *kuch* anti-terroristenplan.

Wij Europeanen dreigen steeds meer in de greep te raken van islamitische haatmoslims jihadisten die op een compleet random moment aanslagen plegen op onschuldige weerloze burgers. Daar moet wat aan gedaan worden. Daadkrachtig optreden, daar hebben we wat aan! De Europese Commissie is er als de kippen bij en doet na tig aanslagen alvast een poging.

Die poging bestaat uit een super goed strak 'concreet' plan waarmee de risico's op aanslagen drastisch beperkt dienen te worden. Kosten: 118 miljoen euro (wat verdeeld dient te worden over ALLE 28 lidstaten, die vervolgens liefst zestien maanden de tijd krijgen om de plannen uit te voeren. Handig voor jihadisten om te weten.

Zo komen er twee online platforms. Eentje waarop politie-experts hun kennis kunnen delen en eentje voor uitbaters van winkelcentra, stadions en horeca. Super goed idee! En moet Europol persoonlijke gegevens uit gaan wisselen met landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. GEBEURDE DIT NOG NIET DAN?!

Ook andere vage maatregelen worden genomen zoals 'hulp bij versleutelde communicatie', het delen van een 'toolbox' met technieken en moet het de doe-het-zelf-terrorist onmogelijk gemaakt worden om thuis bommen in elkaar te knutselen (want de politie kijkt uiteraard in elke huiskamer mee dus dat gaat vast lukken).

Worden er dan helemaal geen concrete maatregelen uitgevoerd? Jawel! Van het geld dienen overheden ook met 'innovatieve veiligheidsoplossingen' te komen zoals zinkpaaltjes installeren op drukke plekken en verkeersmaatregelen. Want er zijn geen andere manieren om aanslagen te plegen natuurlijk.

Kortom: u kunt dus rustig gaan slapen. Over zestien maanden dan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →