Echtpaar vervalst foto's Mount Everest
Buitenland

Echtpaar vervalst foto's Mount Everest.

Een Indiaas echtpaar wordt door Nepalese autoriteiten beschuldigd van vervalste foto's waarop ze de Mount Everest bereiken.

De twee hebben het officiële certificaat voor klimmers gekregen, omdat ze hebben 'aangetoond' via de foto's dat ze de Mount Everest hebben beklommen. Maar dit blijkt dus allemaal nep te zijn. Dinesh en Tarakeshwari Rathos, die overigens politieagenten in India zijn, zouden foto's van andere bergbeklimmers hebben gebruikt om zo het papiertje te krijgen, weet Sky News.

Acht klimmers hebben een klacht ingediend tegen de nepklimmers. Een toerismeleider van Nepal, Sudarshan Prasad Dhakal: "Om een certificaat aan de klimmer te bieden, vertrouwen we op de foto op de top van de Mount Everest. Als iemand vervalste foto's opstuurt, is moeilijk vast te stellen dat deze niet origineel zijn." 

Hoewel de vermeende fraude niet neerkomt op een strafbaar feit, kan de Nepalese overheid besluiten om de certificaten van meneer en mevrouw Rathos in te trekken. Daarnaast kunnen ze een verbod krijgen om de komende tien jaar berg te beklimmen in het land.

Alle artikelen geladen. Overzicht →