Echtpaar wil aangifte doen tegen beledigende burgemeester
Binnenland

Echtpaar wil aangifte doen tegen beledigende burgemeester.

De man en vrouw die deze week door de burgemeester van Hollands Kroon 'zure gekken' werden genoemd terwijl zijn microfoon per ongeluk nog aan stond, willen aangifte doen van smaad en laster. 

Gisteren schreven we al over de gênante gebeurtenis, waarbij burgemeester Jaap Nawijn (VVD) tegen een collega zei: "kijk eens, daar zitten meneer en mevrouw heel zuur op de tribune. Meneer en mevrouw Lombaard, dat zijn van die zure gekken." 

De lompe burgemeester bood zijn excuses aan, maar daar neemt het echtpaar geen genoegen mee. 

Zure mensen

"Wij vinden dat je dat als burgemeester niet kan zeggen", aldus mevrouw Lombaard tegen een presentator van NH. "Ik kan het misschien over u zeggen, persoonlijk, maar als burgemeester... wij hebben het filmpje goed bekeken en dit is niet zomaar per ongeluk. Dit is echt bewust. Wij kunnen dat niet accepteren. Wij zien dit echt als smaad en laster. We worden hier over nu in het hele land gezien als zure mensen."

Geen idee

De twee zeggen in eerste instantie geen idee te hebben gehad van wat er gebeurde "Hij wilde zijn excuses aanbieden, maar wij wisten eigenlijk helemaal niet waarvoor! Dus mijn man zei: ik kan niets aanvaarden waarvan ik niet weet waar het over gaat. De burgemeester zegt: 'Ik heb iets gezegd wat ik niet had mogen zeggen'."

'Je weet niet wat er over je heen komt'

"En toen werden wij een uur later gebeld door een andere ondernemer die zei: 'Kijk maar eens even wat er op internet staat, want het is wel heel erg', voegt mevrouw Lombaard toe. "Nou, je weet niet wat er dan over je heen komt. Dat je door de burgemeester zo behandeld wordt en dat hij zo tegen ons aankijkt."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →