Een andere wereld

Een andere wereld 

14 september 2020 - 12:55

Nu ik onverwacht wat tijd over heb, wil ik eventjes praten over de Tweede Wereldoorlog. Zelf vind ik dat de nazi’s hun boekje te buiten gingen. Ze vielen andere mensen lastig, en dan druk ik me zacht uit. Wie herinnert zich niet de Wannsee-conferentie in 1942? Daar zaten die klootzakken bij elkaar om het Jodenprobleem te bespreken. Ze rookten een sigaar, ze dronken een glas cognac, en ze aten een portie stoofvlees met patatfriet. Maar ondertussen beslisten ze wel over het lot van miljoenen individuen.

 Je kunt de slechtheid van de Duitsers moeilijk overschatten. Weet je wie volgens mij, alles goed en wel beschouwd, de grootste klootzak was van allemaal? Noem mij een softie, maar het was Adolf Hitler. Mocht hij niet in 1933 aan de macht zijn gekomen, dan zou de toestand er heel anders hebben uitgezien, bijvoorbeeld als, in plaats van Hitler, de kanselier een zwarte vrouw zou zijn geworden, bovendien lesbisch van aard. Duitsland zou dan Polen wel niet binnengevallen zijn! En geen enkel concentratiekamp zou opgericht zijn, behalve misschien Ravensbrück, waar alleen vrouwen zaten, en dus zou de nieuwe kanselier het kamp hebben bezocht, om eens lekker naar de wijffies te kijken.

Ach, de geschiedenis is één grote krabbenband van het toeval, het lot, en het talent van de mens om andere mensen kapot te proberen maken. Eveneens verschrikkelijke smeerlappen in de Tweede Wereldoorlog waren de leden van de NSB, de Nederlandse vereniging waarvan de aanhangers strenger in de fascistische leer waren dan Goebbels en Göring samen. Nee, Nederland moet bij lange niet trots zijn op z’n oorlogsverleden, net zo min als België. Met name in Vlaanderen stikte het van de bruinhemden en de zwartzakken, en samen zorgden ze ervoor dat joden, homoseksuelen, zigeuners, communisten, en sollipsisten werden opgepakt en afgevoerd.

Onder hen bevond zich een van de belangrijkste Vlaamse sollipsisten aller tijden, m’n grootvader Frans. In het doorgangskamp Breendonk werd hij geslagen met een stok, een zweep,, en een elektrisch snoer tot hij z’n sollipsisme zou afzweren. Maar dat weigerde hij, en hij werd opgesloten in een ijzeren kist van één meter op anderhalve meter. Gelukkig werd het kamp drie dagen later bevrijd door de Amerikanen en de Canadezen, en ondanks de mishandelingen die m’n grootvader werden aangedaan, leefde hij nog lang en gelukkig, en pas in 1968 zou hij het sollipsisme alsnog afzweren, nadat hij verkozen was tot voorzitter van de Vlaamse Duivenbond, want hij oordeelde – terecht – dat sollipisme en duivenmelken niet samengingen.

M’n tienduizenden fans zullen zich afvragen: ‘Meneer Brusselmans, kunt u de Duitsers nog altijd niet vergeven hoe ze diverse bevolkingen hebben proberen van de kaart vegen in 1940-45?’ Nee, in geen duizend jaar zal ik het hen vergeven. Ik weiger zelfs dat m’n romans in het Duits vertaald worden, behalve de roman die ik nu aan het schrijven ben en die volgend jaar zal verschijnen. Daar mag gerust een Duitse vertaling van gelanceerd worden. De titel is: ‘Alle Moffen Moeten Eeuwig Dood’, en ik beschrijf in deze roman hoe alle antifascisten van nu via een teletijdmachine teruggekatapulteerd worden naar 1933, en daar tijdens de verkiezingen met z’n allen stemmen op Andinda Kawasabele, een tot Duitse genaturaliseerde, zwarte, lesbische vrouw, die met 89% van de stemmen verkozen wordt tot kanselier en als eerste beleidsdaad de onnozele fascist Adolf Hitler in een kist van tachtig op vijfenzeventig centimeter laat opsluiten. En de wereld zag er ineens helemaal anders uit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.