Een gezellig dagje voetbal in Griekenland
Raar

Een gezellig dagje voetbal in Griekenland.

En dan lopen er in Nederland bangebroeken rond die zonder onderbouwing stellen dat met een kind naar het voetbal gaan al jaren niet meer mogelijk is. Gaat u eens kijken in Griekenland, waar voetbal letterlijk gelijk staat aan oorlog.

Gisteren, tijdens de wedstrijd PAOK Saloniki - AEK Athene keurde de scheidsrechter een doelpunt van PAOK af. Reden voor de voorzitter Ivan Savvides van eerstgenoemde club om met een pistool en lijfwachten het veld op te rennen.

Na twee uur koortsachtig overleg besloot de scheidsrechter het doelpunt toch maar goed te keuren. De beste man wilde vermoedelijk niet doodgeschoten worden om een spelletje. AEK weigerde daarop de resterende tien minuten van het duel uit te spelen.

Keiharde maatregelen

Georgios Vassiliadis, Grieks minister van Sport, heeft na het zoveelste incident rondom het voetbal geen lol meer in het voetbal. Hij wil er desnoods samen met de UEFA voor gaan zorgen dat het voor eens en altijd afgelopen is met wantoestanden. De mogelijkheid om de Griekse voetbalcompetitie op te schorten is volgens Griekse media zeer zeker aanwezig.

Alle artikelen geladen. Overzicht →