Een hoofddoek op de modecover, what's next?

Een hoofddoek op de modecover, what's next? 

19 februari 2021 - 12:45

Het is allesbehalve vooruitstrevend en al helemaal niet inclusief, laat staan emancipatoir of feministisch wat modeblaadje Harper's Bazaar doet: een cover ‘sieren’ met een hoofddoek.

Het is pure overgave, het begin van het einde, de start van onderdrukking. Vrouwen die hun hoofd inpakken met een lap omdat dat moet van een of andere macht aangezien zij vrouw zijn, zijn gebrainwashed. Vrouwen in vrijheid die een hoofddoek met trots zeggen te dragen kunnen niet anders: ze vallen hun families af door het te ontkennen. Wie geeft er toe onderdrukt te worden door vader, moeder en broers toe? De hoofddoek is een variant op mishandeling, eentje waarbij de blauwe plekken nooit in het gezicht of de armen te zien zijn maar onder de bekleding. In dit geval in het hoofd. Mentale mishandeling die islamitische vrouwen de overtuiging induwt dat ze minderwaardig zijn en alleen onder de mensen mogen komen mét kopvod.

What’s next Harper's Bazaar, een IS-bruidje op de cover? Is vast ook wel een goede reden voor te bedenken: de kracht van de keuze, herboren na het hoereren voor IS, de carrièreswitch na het killen? Het zal.

In tijden van alfabetmensen, het gedram om inclusie (ander woord voor “erbij horen” terwijl die jankwijven altijd tot clubjes horen die willen uitsluiten en cancellen), kan het natuurlijk niet anders dan dat er een hoofddoek op de cover komt. En dat terwijl alle blanke meisjes in blaadjesland weten dat zwart niet verkoopt. Moet je nagaan hoe slecht Harpers Bazar gaat, als ze het nu van de genegeerde doelgroep moet hebben: de gehoofddoekte moslima en de whitey helpers. Voor iedereen die meent dat de hoofddoek “vrijheid” betekent: waarom dragen mannen ‘m niet? Waarom zijn zij zonder hoofddoek al vrij? Waarom is ‘ja maar wij zijn mannen’ een argument? Zoals ‘jullie zijn vrouw’ ook een argument schijnt te zijn dat geaccepteerd wordt door de goegemeente.

De gehoofddoekte vrouw op de cover van Harper's Bazaar luidt dezelfde teloorgang van Nederland in als de avondklok. Het argument van ‘ja maar je ging om 21 uur toch al niet naar buiten’ is niet anders dan ‘de hoofddoek is vrijheid’. Vrijheid is gaan en staan waar je wilt, op ieder moment van de dag dat je wilt, zonder toestemming te hebben van wie dan ook. De avondklok is gebaseerd op het mantra van angst: het coronavirus killt ons allemaal, en vooral tussen 21 en 4.30 uur! De hoofddoek op het hoofd van islamitische vrouwen én ook op het hoofd van dit covergrietje is het gevolg van indoctrinatie door mannen en hun heilige mantra: vrouwen zijn minderwaardig en moeten zich bedekken. Zelf nadenken is er niet bij, zelf handelen ook niet.

Met dank aan het kabinet komt de dag dat we niet eens meer kunnen herinneren wat vrijheid inhoudt, met rasse schreden dichterbij. Met dank aan Harpers Bazar gaat het allemaal nét een stukje sneller.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.